tisdag 27 september 2011

Tipstisdag: The ecocotton store

The ecocotton store är en nätbutik som säljer kläder och design som inte ska skada världen, de säljer både egna märken och andra ecovänliga saker som de gillar. Det finns kläder, accessoarer och heminredning för män, kvinnor och barn i deras butik och allt är fraktfritt inom Sverige.

Kjol i 100% ekologisk bomull från Bergmans


Jag gillar att deras kläder inte ser tråkiga ut, vilket är en vanlig fördom om kläder som är tillverkade av ekologisk bomull. Däremot tycker jag att det har ett lite klent utbud och inte så många valmöjligheter, totalt har de 12 plagg för kvinnor, 11 plagg för män och endast en produkt för barnen. Priserna tycker jag ligger i en mellanklass i jämförelse med andra icke ekologiska kläder och att de är bland de lite billigare ekologiska kläderna jag har sett hittills. Men vill man ha kvalitet och rättvisa arbetsförhållanden måste man vara beredd att betala för det. Det jag gillar mest med Ecocotton är att de odlar sin bomull själva och hjälper till att stödja lokalbefolkningen i Peru där de håller till.

En helt handgjord tröja gjord av skickliga hantverkare i Lima. Tröjan är tillverkad i ett välgörenhetsprojekt där arbetslösa kvinnor får lära sig hantverk.
Deras första ekologiska bomullsskörd fick de fram 186 och var då först med att erbjuda ekologisk bomull kommersiellt. Idag är de en av världens största leverantörer och har totalt har de 390 jordbrukare som arbetar med dem. Videoklippet nedan är en dokumentärfilm som visar hur de arbetar med deras produktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...