tisdag 21 maj 2013

Funnet och förvärvat: Vintage Burberry trenchcoat


Förra veckan fick jag hem ett mycket efterlängtat paket med ett värdefullt innehåll. Nämligen en mycket eftertraktad trenchcoat från Burberry (eller Burberrys som det hette fram till 90-talet). Jag har klämt, känt och drömt om en klassisk Burberry trenchcoat i flera år och efter upptäkten av Etsy och dess fantastiska saker, har jag haft ett öga öppet efter den ultimata.

Min jacka är köpt från en säljare som heter dragoncoats och specialiserar sig på just Burberry trenchcoats. I ett tidigare inlägg skrev jag om några trenchcoats från dem och valet föll tillslut på denna nedan. Den har en läcker militärgrön färg och klassiskt snitt från 70-talet, som är lätt att variera beroende på hur man knäpper knapparna.


Bruna skinndetaljer i gott skick ger en lyxig touche och knapparna matchar fint med färgen på jackan.


På insidan är den fodrad med de underbara och väldigt klassiska Burberry-rutorna. Den hade även ett avtagbart vinterfoder som dock inte fick vara med på bild. Tror att det kommer värma skönt i höst.


Så här ser den ut på:


Skärpet är lite stort men det funkar lika bra att bara knyta ihop och längden på själva rocken är lite lång för min smak. Fast det är ju enkelt att åtgärda genom att fålla upp den lite, dock kommer jag, om jag bestämmer mig för att korta den, lämna in den till en syateljé här i stan och inte ge mig på det själv.


Tyvärr kom ju värmen till byn förra veckan lagom till att jag fick hem den i brevlådan så jag har bara hunnit använda den en gång. Men nu har jag en vän att se fram emot att bära flera år framöver, ser fram emot det.


Ta hand om er!

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...