onsdag 27 mars 2013

Omtänksamma onsdag: Res med hjärna och hjärta


Godmorgon allihop! Onsdag idag och bara två dagar kvar till påsk och lite ledighet. Hur ska ni fira er påsk? Jag ska faktiskt stanna på hemmaplan i år och njuta av den tillsammans med vänner och familj. Annars är ju påsken en högtid där resor runt om i världen är vanliga och något man ska tänka på när man reser är att inte lämna hjärnan hemma bara för att man är på semester.

Det man kan göra när man är ute och reser är t ex att välja tåg istället för flyg, välja en lyxig herrgårdsvistelse i Sverige i stället för en weekend i södra Europa, leta efter hotell och företag som sysslar med ekoturism och välja ett hotell som är miljöcertifierat.

Om ni ändå väljer att åka på en längre resa utomlands tycker jag att man ska se till att pengarna man spenderar på plats kommer lokalbefolkningen till godo och att inte köpa några souvenirer som är gjorda av skinn eller andra delar från utrotningshotade djur. Har ni några andra tips på vad man kan tänka på när man är på resa för att fortsätta vara miljövänlig?

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...