onsdag 20 mars 2013

Fröken H lagar: Gul thaicurry med grönsaker och ris


Dagens maträtt är en helt vegetarisk rätt som vi faktiskt provade på för första gången ganska nyligen och den vart verkligen jättegod! Väldigt fräsch och matig med massor av goda grönsaker. Det här behöver du till fyra portioner:
  • 1 urkärnad gul paprika
  • 2 st stjälkar stjälkselleri
  • 1 burk minimajs
  • 1 sötpotatis
  • 1 pak choy
  • 1 squash
  • 1 paket sockerärtor
  • 3 dl annanasjuice
  • 2 dl vatten
  • 3 msk nypressad limesaft
  • 2 msk majsena
  • 4 msk naturell lättyoghurt
  • Koriander som dekoration
  • Ris
Kryddblandning
  • 1 tsk finhackadvitlök
  • 1 krm mald gurkmeja
  • 1 tsk maldkoriander
  • 1 tsk finhackat citrongräs
  • 3 limeblad
  • 1 tsk finhackad färsk grön chilifrukt
Gör kryddblandningen genom att krossa alla kryddor till en slät pasta i en mortel. Koka riset och under tiden som det kokar förbered grönsakerna. Skär alla grönsaker i valfria bitar och häll selleri, paprika, minimajs, sötpotatis, annanasjuice, vatten och kryddblandningen i en stor kastrull med lock och koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka i ca 15 minuter med locket på.

Tillsätt pak choy, squash och sockerärtor som du låter sjuda i två minuter. Tillsätt pressad limesaft och majsenan, som är utrörd till en redning med lite vatten. Låt såsen sjuda under omkörning tills den är så tjock som du vill ha den. Dra kastrullen från värmen och låt curryn svalna i 2-3 minuter. Rör ner yoghurten. Servera med ris och dekorera med koriander. Klart att avnjutas!


Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...