Här kommer ytterligare en favorit från vårt kök. Det här behöver du för att göra 4 portioner:
- 400g skalade räkor
- 2 paprikor
- 100g sockerärtor
- 2 vitlöksklyftor
- smör/olja att steka i
- 1 msk röd currypasta
- 1 hönsbuljongtärning
- 2,5 dl kokosmjölk
- 1 dl crème fraiche
- koriander
- lime
- jasminris att servera till
Tina räkorna om du inte köpt dem färska. Koka riset. Kärna ur paprikorna och skär dem i stänger. Dela sockerärtorna på längden. Skala och hacka vitlöken fint. Fräs grönsakerna i en wok- eller stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk, crème fraiche till såsen. Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll sedan på såsen. Låt allt koka upp. Strö över koriander. Servera med limeklyftor och jasminris.
Ta hand om er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar