fredag 25 juli 2014

Vardagsbetraktelser: Gotland, del 3


Näst sista dagen på Gotland spenderades söder över med pittoreska små fiskeskjul...


...och en vacker utsikt över Östersjön.


Naturen var mycket lummigare än på norra delen av ön och påminde mycket om hur vi har det hemma.


Målet med dagen var att besöka så många loppisar som möjligt och det första stoppet blev intill den här gamla träkyrkan. Det var en liten by som bestämt sig för att ha marknad och loppis på en parkering mitt emot. Utbudet var inte vidare värst men det var trevligt ändå.


Efter flera stopp och mer loppisrotande stannade vi till för att äta lunch.


Det blev en salig blandning av bröd, lammkorv, tomater och ost.


Till efterrätt blev det choklad.


På kvällen mötte vi upp några av Erics släktingar, som också befann sig på ön, för att äta middag tillsammans. Vi började med att äta på Isola Bella och sedan tog vi en drink på en uteservering vid stora torget.


Några gatumusikanter spelade och sjöng i närheten.


Vi hade det riktigt bra och det kändes som att vi var på en utlandssemester.


När vi druckit upp våra drinkar bestämde vi oss för att ta en liten promenad upp för trapporna mot norra ringmuren. Där vi studerade Visby i motsol, magnifikt.


Erics släktingar har varit på Gotland många gånger och visade oss några ovanliga sevärdheter. Här visade de oss t ex huset som sålts för högst pris per kvadratmeter. Det var inte större än vår förra lägenhet, med tomt och allt.


För att sedan promenera vidare längs muren i den underbara kvällningen.


Ljuset var verkligen magiskt.


Därefter var det dags att säga hej då till vårt sällskap...


...och göra en sista klättring på muren innan vi gick hemåt förbi en himla vacker dörr.


Kvällen avslutades med att en igelkott kom fram och sa god natt (samtidigt som den höll på att skrämma skiten ur oss när den prasslade i buskarna).


Sista dagen på öjn började med en grottexpedition. Okej, kanske inte riktigt, men klaustrofobisk som jag är kändes det olustigt att gå ner i en trång grotta.


Grottan tog dock andan ur en och det kändes inte alls så trångt som jag befarat. Det var riktigt spännande att titta på alla stalaktiter och stalagmiter som bildade vackra formationer.


- Gollum, Gollum.


När vi utforskat klart begav vi oss in till Visby igen för att äta lunch och turista lite tills färjan skulle ta oss hem igen. Dessa Gotländska dörrar alltså.


Det var inte helt fel att sitta i solen och bara njuta av tillvaron innan vi begav oss mot hamnen med lite souvenirer i form av ost och sylt.


Resan avslutades med en låååång resa hem till Värmland igen med svärisarna i baksätet. Hoppas ni tyckt om att läsa om vår resa.

Ta hand om er! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...