onsdag 10 april 2013

Fröken H lagar: Tortillas med tofu och chili


Det här receptet hittade jag i en av mina favortikokböcker Stora vegetariska kokboken. Jag satt och gjorde matlista för förra (och den här) veckan när jag bläddrade förbi receptet och fastnade för bilden, det såg så himla gott ut! Därför valde jag att skriva upp det på matlistan och testade det förra veckan. Det blev faktiskt precis så gott som jag trodde och därför får ni också veta hur man går till väga. Det här behöver ni för fyra portioner:

Fyllning:
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk  paprikapulver
  • 1 tsk smoked paprikapulver
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 225g fast tofu, skuren i 1cm stora bitar
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 stor finhackad röd paprika
  • 1 stor mogen avokado
  • 1 msk limejuice
  • 1 burk krossade tomater
  • 125g riven cheddarost
  • 8 mjuka tortillor
  • 1,5 dl crème fraiche
  • Inlagd grön jalapeno till serveringen (valfritt)
Sås:
  • 5 msk olivolja
  • 450g hackade plommontomater
  • salt och peppar
  • 3 msk hackad färsk persilja
  • 3 msk hackad färsk koriander
Sätt ugnen på 190°c. Blanda chilipulver, paprikapulvren, mjöl samt salt och peppar efter smak på en tallrik och panera tofubitarna. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek försiktigt tofun i 3-4 minuter eller tills den är guldbrun. Ta ur tofun ur stekpannan och lägg den för att rinna av på en tallrik med papper, lägg åt sidan.

Lägg i lök, vitlök och paprika och stek dem mjuka, ca 2-3 minuter. Låt grönsakerna rinna av och lägg dem åt sidan. Dela avokadon, skala den och ta ur kärnan. Skiva den på längden och lägg skivorna i en skål med limejuice och vänd så att de täcks.

Tillsätt tofu- och lökblandningen, rör försiktigt ner de krossade tomaterna och hälften av osten. Lägg en åttondel av fyllningen längs mitten på varje tortilla, lägg på en klick crème fraiche och rulla samman. Lägg tortillorna i ett lager i en låg ungsfast form. 

Gör såsen genom att blanda samtliga ingredienser och koka på hög värme i 2-3 minuter under omrörning. Låt sedan sjuda på lågvärme i ca 20 minuter eller tills tomaterna är tillräckligt mjuka. Smaka av med salt och peppar. Skeda den över tortillorna, strö på resten av osten och grädda i ugnen i 25 minuter eller tills osten är guldbrun och bubblar. Servera tortillorna genast tillsammans med inlagd jalapeno om du vill. Hoppas det smakar!

Ta hand om er!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...