tisdag 23 april 2013

Tipstisdag: Se nytt i det gamla

Kläder tillverkade av Linda Öhrn-McDaniel
God morgon! I lördags var jag på en återbruksdag som arrangerades av biblioteket, naturskyddsföreningen och pingstkyrkans second hand där man kunde se en utställning om åkerbruk, så en vintagemodevisnin och testa på lite olika saker som berörde just återbruk av mode (mer om själva dagen i ett annat inlägg). En av utställarna var i alla fall den mycket begåvade Linda Öhrn-McDaniel, som har rötter från grannkommunen Degerfors. 

Linda undervisar i vanliga fall på Kent State University i USA där hon håller kurser i mönsterkonstruktion, drapering och maskinstickning. Hennes design innehåller element av både den senaste sömmnadstekniken och traditionella hantverkstekniker. 

Nu kommer hon även att hålla i en workshop, vid namn se nytt i det gamla, på Karlskoga folkhögskola den 4:e maj mellan 10-17. Under dagen kommer man få lära sig att se hur gamla detaljer och plagg kan få nya funktioner och nytt liv i nya plagg. Det man behöver ha med sig är kläder som behövs göras om eller har snygga detaljer och sytråd i rätt färg. Blixtlås/knappar kan vara bra att ta med, i övrigt finns lite material på plats.

Om du vill vara med på workshoppen så kan du anmäla dig på facebook eller till emma.gerdien@olm.se. Jag skulle jättegärna vilja medverka men då min pojkvän fyller år på valborg så  är den helgen tyvärr redan uppbokad. Om ni, precis som jag, inte har möjlighet att gå kan ni hålla utkik efter andra roliga evenamang på i egna händers hemsida som är huvud arrangören av denna workshop.

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...