tisdag 16 april 2013

Tipstisdag: Avanna

Min favorittröja från hela kollektionen, A womans right to shoes.
Godmorgon finingar! I dag ska jag berätta om en av mina favortibloggare och designers där ute i vida världen, Avanna. Jag har läst hennes blogg i flera år och följt hennes karriär ända sedan hon sålde sina plagg via nelly.com och hade Amanda Berg som modell. Det måste ha varit 2007 eller nått.
Ursnygg tygpåse med ett tryck som passar Neva som handen i handsken.
Finns även som t-shirt och collegetröja.
Det fina med Avanna är att hon inte bara är oerhört kreativ utan att hon också tänker på miljön också. I ett blogginlägg på sin blogg skriver hon själv mer detaljerat om vad hon gör för miljön i sin produktion, men de delar jag snappat upp och gillar extra mycket är att hon:

 • Tillverkar sina tygkassar, babykläder och collegetröjor i 100% ekologisk bomull.
 • Använder sig utav kläder med märkningen fair wear, som syftar på att förbättra arbetsförhållandena för de som tillverkar kläderna.
 • Trycker sina plagg själv och använder sig utan färg som är vattenlöslig. Där med är den bättre för miljön och hälsan då den innehåller mindre kemikalier.

Hon gör inte bara kläder för vuxna utan även barn också.
Jag själv äger inte något från Avanna ännu, tyvärr. Det är inte p.g.a. jag inte hittar plagg som jag vill ha utan mer för att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska välja (och att jag hade mitt shoppingfria år förra året). En sak är i alla fall säker, en beställning kommer det bli i framtiden.
Dessutom gör hon underbara fashiontryck, detta vill jag hänga i mitt framtida dressing room.
Ta hand om er!

2 kommentarer:

 1. Avanna är riktigt duktig. Jag har en av hennes magtröjor hemma som blivit en favorit. Funderar på att köpa samma i vitt nu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är helt fantastiskt duktig! :) Vilket motiv är det du har? Jag har så himla svårt att bestämma mig för ett...

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...