onsdag 10 april 2013

Omtänksamma onsdag: Ät mer vegetariskt


God morgon! I dag tänkte jag tipsa er om ett sätt att vara omtänksamma mot miljön på som jag själv lever efter, att äta mer vegetariskt. I vårt hem äter vi helt vegetariskt 3-5 gånger i veckan (ibland mer), dels för att det är fruktansvärt gott och dels för att det är bra för miljön.

Ett intressant fakta är att till ett kilo biff har det gått åt energi motsvarande 7 liter olja. Ju längre ner i näringskedjan ens mat kommer ifrån desto mindre energi har gått åt för att producera den. Det är därför bättre att äta sojabönor än det djuret som har fötts upp på att äta samma bönor, eftersom det gått åt 15 gånger mindre energi åt att framställa dem. Om du har svårt för vegetariska alternativ är kycklingkött det som är minst klimatbelastande om man vill få i sig proteiner från uppfödda djur.

I dag är det inte alls svårt att tillaga vegetarisk mat då både nätet, bokhandlarna och biblioteket svämmar över av kokböcker med vegetariska recept. Lite senare idag kommer ni få ett toppenbra recept ur en av mina favoritböcker, så stay tuned för det. Äter ni vegetarisk någon gång i veckan eller är ni rent av vegetarianer?

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...