onsdag 17 april 2013

Fröken H lagar: Baltikyckling


Den här maträtten är en halvsnabb indisk kycklinggryta som faktiskt nästan sköter sig själv på spisen när du gjort förberedelserna. Det här behöver du för 4-6 portioner och som alltid, välj ekologiskt där du kan:
  • 6 msk vegetabilisk olja
  • 1 hackad lök
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk vatten
  • 750g kycklingfilé skuren i klyftor (lårfilén är bäst)
  • 1kg hackade tomater
  • 1 stor grön paprika, skuren i klyftor
  • 2st färska gröna chilifrukter hackade
  • salt
  • naan, parathas eller chapatis att servera till (vi väljer alltid naan)

Hetta upp olja i en wokpanna/gjutjärnsgryta, stek löken tills den är mjuk. Blanda gurkmeja, koriander, kummin och chilipulver med lite vatten i en skål. Rör ner i den mjuka löken och stek tills såsen har kokat in, ca 3-4minuter.
Lägg i kyckling, bryn, och rör ner tomater och salt. Täck och koka på svag värme i 15min.
Rör ner paprikan, vitlök och chili, låt koka utan lock tills tomatsaften har kokat ihop och kycklingen är genomstekt. Servera med bröd.

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...