tisdag 10 januari 2012

Tipstisdag: Träd kan rädda världen


Dagens tips är en fantastiskt bra bok av Johan Tell, han som tidigare skrivit 100 sätt att rädda världen. Hans nya bok handlar om magin med träd, skogens betydelse för jordens framtid och vad vi kan göra för att hjälpa träden rädda världen.

Han skriver på ett sätt som är lätt att förstå och roligt att läsa med berättelser från hans egna liv. Boken är fylld med massor av intressanta fakta och har även många vackra bilder så om ni får chansen att läsa den rekommenderar jag den varmt! 

Visste ni att tyget viskos är gjort utav träd? Inte jag heller! Boken är fylld med liknande fakta och det finns massor med fördelar med träd framför plast. T ex att de binder kol under hela levnadstiden och släpper inte ut den igen om man inte eldar upp det, vilket gör trähus extra miljövänliga. En annan fördel är att träd hejdar öknar från att sprida sig och även funkar utmärkt att göra rent med.

"Träd kan rädda världen" finns att låna på biblioteket och att köpa i bokhandeln, köper man boken så planterar de ett träd via WWF för att rädda regnskogen. Bra va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...