onsdag 16 april 2014

Fröken H lagar: Varm linssallad med getost


God morgon! Lite vegetarisk middagsinspiration kommer lastad. De här maträtten är en roligare variant på risotto, men linser istället för risottoris och med en bädd av grönsaker. Det här behöver ni för fyra portioner:

  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk hel kummin
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 300g röda linser
  • 7,5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk hackade färsk mynta
  • 2 msk hackade färsk koriander
  • 2 tunt skivade rödlökar
  • 200g babyspenat 
  • 150g mjuk getost
  • 4 msk grekisk/turkisk yoghurt
  • peppar
  • salt
Hetta upp hälften av olivoljan i en stor kastrull på medelhög värme och fräs spiskummin, vitlök och ingefära i två minuter under omrörning. Rör ner linserna. Tillsätt sedan buljongen, en skopa åt gången, tills all buljong sugits upp. Detta tar ca 20 minuter. Dra kastrullen från värmen och kökner kryddörterna. Hetta under tiden upp resten av olivoljan i en stekpanna på medelhög värme och fräs rödlöken tills den är mjuk och lätt brynt (vi valde att hoppa det här steget och äta rödlöken rå). Rör om ofta. 

Vänd runt spenaten i lite olja och fördela den på fyra tallrikar. Mosa getosten tillsammans med yoghurten i en liten skål och krydda ned salt och peppar. Fördela linserna på tallrikarna och lägg rödlöken samt gestost blandningen ovanpå. Bon apetit! 

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...