onsdag 2 april 2014

Fröken H lagar: Grönsakscurry


Godmorgon! Dagens recept är en mustig curry som fungerar bra både i matlåda som till ett enkelt kvällsmål. Det här behöver ni för fyra portioner:
  • 1 grovt hackad gul lök
  • 3 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 2,5 cm tunt skivad ingefära
  • 2 finhackade färska, gröna chilifrukter
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 kg blandade grönsaker, t ex blomkål, squash, potatis & morötter
  • 200g kokosmjölk
  •  salt och peppar
Kör lök, vitlök, ingefära och chili till en nästan slät pasta i en matberedare. Hetta upp oljan i en stor, tjockbottnad gryta på svag till medelhög värme och fräs lökpastan i ca 5 minuter. Tillsätt gurkmeja, koriander och spiskummin och fräs i 3-4 minuter under omrörning. 

Häll i grönsakerna och rör om noga så att de täcks av kryddorna. Slå på kokosmjölk och låt grönsakerna sjuda under lock i 30-40 minuter eller tills de är mjuka. Krydda med salt och peppar. Servera med ris om ni vill, men jag tycker den är tillräckligt matig utan. Smaklig måltid!

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...