tisdag 4 juni 2013

Funnet och förvärvat: Nyproducerat och loppisfynd


Jag har varit riktigt avigt inställd till att köpa nya saker (i alla fall nyproducerade sådana) under en lång period och här om veckan bestämde jag mig för att endast köpa vintage/second hand (plus sy själv), i den mån det går, som en förläggning av mitt shoppingfria år. Så här kommer en sammanställning av vad jag har köpt det senaste, varav 4 av 6 är second hand. 

Klänningen ovan är ett av de nyproducerade fynden som fått flytta in i min garderob, en underbar sommarklänning i ett mönster som jag är 90% säker på att jag sett min mormor bära någon gång under 90-talet. Det råder egentligen ingen klänningsbrist i min garderob men det är mitt favoritplagg att bära så man kan aldrig få för många. 

Anledningen till att jag köpte raringen ovan är att jag har haft två presentkort från MQ liggandes i min plånbok som jag fick i julklapp förra året. Dessa ville jag göra slut på innan jag gick in för mitt löfte ovan.


Tillsammans med klänningen fick även den här härliga t-shirten följa med, ett perfekt vardagsplagg i min nuvarande favorit färg (skulle jag tröttna kan jag ge den till mamma som älskar blått, men av vad det verkar som håller jag på att sakta men säkert förvandlas till en variant av min mor. I alla fall vad gäller färgsmak). Och där var det slut på nyproducerat.


Mitt nästa fynd är två strandmadrasser som ska bli ryggstöd till våra utemöbler. Dessa ska fungera som ett komplement till de jag sydde förra året och jag ska sy överdragen själv även denna gång, så resultat kommer visas längre fram när jag är klar.


Den här klänningen från 50/60-tal är ett plagg för framtiden då den är gjord i ett tjockt sammetstyg med höstiga färger. Dock var den alldeles för fin för att lämna i butiken. Sitter som en smäck på gör den också så jag har verkligen något att se fram emot att bära i höst.


Det här är det bästa fyndet av dem alla tycker jag, en frack till min älskling som han ska ha när vi gifter oss i januari nästa år. För en spottstyver fick vi tag i en komplett frack med skjorta, väst, fluga och näsduk (som inte finns med på bilden). Är han inte stilig så säg? 

En rolig anekdot till fracken, kvinnan som stod i kassan när vi betalade var tvungen att säga till tre av sina kollegor att hon tyckte det var helt fantastiskt att vi hittat bröllopskläder på second hand.


Och sist men inte minst hittade jag även lite bröllopsdetaljer till mig själv också. Ett par handskar med de sötaste gulddetaljerna fick följa med hem. Har ni hittat något kul på loppis?

Ta hand om er!

2 kommentarer:

  1. Vilka underbara fynd! Och din blivande man blev ju stiligare än stiligast! Har du hittat dina kläder också?

    Gifte magi somras men dock inte i en vintageklänning. Men föll för en spetsklänning från Vivien of Holloway så den var ju retro i alla fall och den kände jag mig jättefin i.

    Kul att titta in här i din fina blogg, du har inspirerat mig!

    /Karolina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vilken fin kommentar! Gjorde verkligen min dag, fina människa :) Tycker din klänning låter fin, är verkligen insnöad på spets just nu :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...