onsdag 26 juni 2013

Omtänksamma onsdag: Rensa upp

I förra veckan kunde man läsa i tidningarna att över 1 miljon pounds (cirka 450 000 kilo) kläder har samlats in i New York i ett projekt som heter Re-fashionNYC. Projektet är stadens officiella klädinsamlingsprogram som startades 2011 för att förhindra att att kläder slängs i grovsoporna. 

Programmet gör donation av kläder och återvinning enkelt genom att bland annat erbjuda gratis donationslådor och upphämtning av kläder i flerbostadshus och kontor. Sedan starten i april 2011 har re-fashioNYC placeras nästan 300 klädlådor för donation i över 250 byggnader, som bidrar till ett bekvämt alternativ för kläddonation för över 36.000 lägenheter i NYC.

Material som samlats in genom programmet sorteras vid Housing Works lager i Queens. I genomsnitt återinförs hälften av donationerna i detaljhandeln genom att säljas i Housing Works second hand butiker runt om i hela staden. Resten säljs till ett textilföretag för återvinning. Vinsten från försäljningen av kläderna används för att fortsätta programmet och för stödja Housing Works välgörenhet. Här kan ni läsa mer.

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...