onsdag 6 februari 2013

Fröken H lagar: sötsura grönsaker med cashewnötter


Det här är ett recept som jag snubblade över av en rentillfällighet och blev genast förälskad. Grönsakerna och nötterna är härligt krispiga och den sötsura såsen rundar av fint. Det här behöver du för fyra portioner (välj såklart ekologiska ingredienser där du kan):

  • 1 msk vegetabilisk olja/jordnötsolja
  • 1 tsk chiliolja
  • 2 skivade gula lökar
  • 2 tunt skivade morötter
  • 2 tunt skivade squash
  • 115g broccoli, delad i buketter (vi glömde köpa broccoli så vi tog grön paprika istället)
  • 115g pak choy, halverad
  • 115g skivade champinjoner
  • 2 msk råsocker eller farinsocker
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 55g cashewnötter
Hetta upp båda oljorna i en uppvärmd wok- eller stekpanna och fräs löken i 1-2minuter eller tills den är mjuk. Tillsätt morötter, squash, champinjoner, pak choy, socker, soja och vinäger. Fräs under omrörning i 1-2 minuter. Lägg i nötterna (om du vill rosta dem innan i en tjockbottnad stekpanna) och servera.

Om ni vill hitta det här receptet och flera andra bra recept så kommer det här ur en kokbok som heter "njut av vegetariska rätter".

Ta hand om er! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...