onsdag 20 februari 2013

Fröken H lagar: Bön och baconpasta


Mat i vårt hem är verkligen inte något som vi ser lättvindigt på. Vi vill äta gott, helst varje dag och det gör inget som det tar tid att tillaga med det funkar ju tyvärr inte alltid till vardags. Därför är det bra med recept som går snabbt att laga och som smakar gott, vilket det här receptet är. Det är en storfavorit (som alla andra recept som jag publicerar) och tar ca 20 minuter att göra. Det här behöver du för 4 portioner och som alltid välj ekologiskt där du kan:
  • 300g pasta, t ex fusilli
  • 250g haricotes verts (vaxbönor funkar också bra)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 140g bacon
  • 2--3 msk rostade solroskärnor
  • 2,5 dl Kelda italiensk tomatsås med crème fraiche
Koka pastan och koka samtidigt upp bönorna i en annan kastrull tills de är nästan färdiga. Skala och hacka vitlöken fint. Strimla bacon och stek i stekpanna. Rör i vitlök, solroskärnor och bönorna. Låt allt fräsa i någon minut. Häll i såsen och låt den bli varm. Häll av pastan och rör ner blandningen över pastan. Klart att avnjutas till ett glas rött eller iskallt vatten!

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...