onsdag 13 februari 2013

Fröken H lagar: Key lime paj


När vi för några veckor sen bjöd min bästis på födelsedagsmiddag fick jag ansvaret för efterrätten och eftersom det var lite sydstatstema på varmrätten bestämde jag att vi skulle ha samma tema på desserten. Därför fick det bli en key lime paj inspirerad av den fantastiska författaren bakom cupcakes and cashmere. Det här behöver du för ca 12 bitar och använd gärna ekologiska ingredienser där du kan:
  • 15st digestivekex 
  • 125g smör
  • 4 äggulor
  • 400g kondenserad sötad mjölk
  • 1dl pressad limesaft
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen i en pajform på ca 24cm i diameter. Grädda pajbotten i ugnen i 8 minuter.

Knäck under tiden äggen och separera vitan från gulan. Vitan kan sparas till andra projekt, t ex maräng, om man fryser den. Rör ihop äggulorna i en bunke och blanda i limesaft och mjölk. Häll i smeten i formen och grädda sedan ytterligare i 15 minuter. Låt kallna och ställ den sedan i kyl eller frys i minst tre timmar.

När det är dags att servera, ta fram pajen ca 20minuter innan. Garnera med limeskivor och om du vill kan du servera vispad grädde till.

Ta hand om er!

1 kommentar:

  1. Åh vad gott!
    sv: Nämen åh, tack så otroligt mycket underbara du! Blir så glad.
    Kram. ♥

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...