tisdag 15 november 2011

Tipstisdag: ren skönhet

Ren Skönhet

Ren skönhet är en webbaserad butik som startades 2004 och som främst säljer ekologisk hudvård, hårvård och make-up av hög kvalitet. De eftersträvar att sälja produkter som är skapade i harmoni med naturen och utan skadliga ämnen. De produkter som de säljer har endast vegetabiliska oljor, naturliga ingredienser, ekologiskt producerade råvaror, inga syntetiska eller kemiskt framställda konserveringsmedel-, färg, eller doft ämnen, inga parabener, inga mineraloljor och de är inte testade på djur.

Skaparna av webshoppen, som använt sig av naturkosmetik både professionellt och privat under en lång period, kände att de hade ett behov av kunna köpa sina produkter på en samlad hemsida för att slippa i olika butiker, både i Sverige och utomlands. Därför startade de ren skönhet, en hemsida där man kan köpa de skönhetsprodukter som de själva använder och tycker om under samma "tak" och man kan hitta naturkosmetik för hela familjen här.

Naturkosmetik är kosmetika som innehåller rena, oftast ekologiska råvaror som inte innehåller syntetiska dofter eller tillsatser. Därför är de bättre för både människa och miljö. I vanlig kosmetika finns många olika ämnen t ex aliminium, lösningsmedel och mineraloljor som inte är bra för oss och det finns inte mycket kunskap om hur de påverkar oss.

I naturkosmetik används endast vegetabiliska oljor, som till skillnad från mineralolja, tillför huden fettsyror, mineraler och vitaminer. Naturkosmetik har ingen lagstadgad definition ännu men hos de seriösa tillverkarna är det vanligt att produkterna är certifierade och märkta med en eller flera symboler. För att läsa mer om olika certifkat och symboler klicka här.

Jag har själv inte handlat från ren skönhet tidigare men kommer definitivt göra det i framtiden, speciellt nu när det vankas julklappsinköp. Gillar deras koncept om att man ska kunna hitta många olika sorters produkter på en och samma sida, vilket gör det lätt för nybörjare som mig att hitta miljövänliga produkter att testa. Så fort mitt nuvarande schampo är slut kommer jag införskaffa mig en variant från den här hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...