onsdag 21 augusti 2013

Vardagsbetraktelser: London, del 5

God morgon alla glada! I dag är det dags för femte och sista delen i vår lilla följetong om Londonresan. Torsdagen och den nionde dagen i London var det dags att besöka Victoria & Albert museum. Eftersom vi bodde grannar med just det här hotellet tog vi en sidoingång in, nästan lika pampig som huvud ingången dock.


Eftersom V&A är världens största museum med konsthantverk och design passade det mig som handen i handsken. Vi började vistelsen med att kolla på lite underbara klänningar på väg mot utställningen vi skulle se.


Som var denna! From the club to the catwalk där de visar inovativt 80-talsmode och hur det tog sig från klubben till catwalken. Tyvärr fick man inte fota utställningen så det här var den enda bild jag hann ta.


Sedan gick vi vidare och kollade på ännu äldre kläder, som denna skapelse från 1600-talet.


Eller Drottning Victorias bröllopsklänning och brudkrona + slöja. Visste ni att det var drottning Victoria som gjorde den vita brudklänningen populär?De hade även ett original från Christian Dior's New Look. 


Efter att ha stirrat oss mätta på vackra kläder gick vi vidare och kikade lite på Europeisk inredning. Här lyssnar vi på en ljudsnutt om rummet vi befann oss i.


Som såg ut så här.


Ett annat tjusigt rum.


Och lite marmor i en av entréerna.


Man blir hungrig av att gå på museum så efter några timmar gick vi ut på innegården och åt mackor till lunch. Till detta drack vi en underbart syrlig lemonad.


Mätta, glada och tramsiga.När lunchen var uppäten fortsatte vi att utforska museet. Den här gången blev den rustningar, svärd och sådana saker. Kan ju säga att Eric var glad över detta.


Men efter en stund tog de "manliga" sakerna slut och det fortsatte med en avdelning med massor av olika söta lådor. Min favorit är det lilla söta huset till vänster.


I en annan avdelning hade de fokuserat på levande konst i form av film, teater etc. Här nedan är en replika av Kylie Minouges omklädningsrum från hen av hennes konserter. 


Och så kikade vi på deras massiva utställning med smycken, såklart. Som den skata man är vill man ju se en samling av smycken som fyller två våningar. Tyvärr fick man inte fota här heller, men en bild på det här ursnygga diademet sneakade jag åt mig.


På fredagen åkte vi ut till Greenwich för att spendera dagen där. Eftersom vi kom igång lite senare den här dagen började vi med lunch på Coach & Horses.Jag åt den godaste vegetariska hamburgaren någonsin med brieost och hemmagjord chutney. Rekommenderar den om ni har vägarna förbi!


När vi ändå var i Greenwich passade vi på att besöka marknaden också. Mycket spännande att titta på.


När vi var på väg till det kungliga observatoriet stötte vi på ett par spännande djur. En duva som bestämt sig för att ruva ca 50 cm från gångbanan och en ekorre som i princip var tam.Det kungliga observatoriet.


Eric som sitter på noll meridianen och ser nöjd ut.


Klart man ska ha ett flaskskepp när man befinner sig på "födelseplatsen" för sjöfart. 
När det var dags att åka hemåt igen bestämde vi oss för att ta båten istället för tåget. Det var verkligen ett bra beslut! Riktigt härligt att se London från Themsen.På lördagen, den sista dagen i London, hade Susie Lau från Style Bubble en utförsäljning av sina kläder för endast 1 pund styck. Ett tillfälle som var för bra för att missa, så vi tog oss dit! Vad jag hittade får ni veta i morgon.


När vi fyndat klart tog vi oss till Victoria stationen där vi la oss i Lower Grosvenor Garden i väntan på att klockan skulle bli två så vi kunde åka till flygplatsen.


Ganska så trevligt.


Det sista vi gjorde innan vi begav oss tillbaka till gamla kära Svedala var att äta lunch. Denna gången blev det mumsig falafel från Pret a Manger, ett nytt favoritställe som jag önskar kunde komma till Sverige.


Ta hand om er!

1 kommentar:

  1. wow♥ I've been to London a few years ago and I had chance to visit Tower and the ravens!:D it's a pity I saw Victoria&Albert Museum only from the outside..

    www.lorietta.cz

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...