tisdag 19 februari 2013

Funnet och förvärvat: Midnattsblått


För exakt en vecka sedan trillade den här skönheten ner i min brevlåda som, jag beställde från Beyond Retro i samma veva som jag också hittade den här klänningen. På hemsidan stod det att den var från 80-talet och i mycket gott skick. Jag blev faktisk förvånad över exakt i hur gott skick den var när jag tog upp den från paketet, det ser nästan inte ut som om den är använd och att den skulle komma direkt från fabrik.


Tyget är ett mörkblått polyestertyg, ärmarna är hellånga och ringningen är hög. På framsidan finns två lager tyg som man kan lyfta på och som ger mer dimension åt bysten. Midjan är markrad med ett resårband och i ärmarna samt på baksidan av klänningen finns det knappar som underlättar på- och avklädning. Längden är precis under knät på mig och gör hela klänningen väldigt damigt elegant, vilket är en stil som jag verkligen älskar.


Klänningen har också en underbar sidenrosett på den vänstra axeln och det var den detaljen som gjorde att jag till slut valde att klicka hem den. Jag väntade faktiskt i tre dagar innan jag bestämde att den fick hamna i varukorgen och sedan komma hem till mig. 


En annan tjusig detalj som det inte stod om på hemsidan var att klänningen har en inbyggd underkjol med spetskant. Jag blev helt överraskad när jag märkte detta och ändrade alla mina planer om att lägga upp fållen på klänningen. Nu får den istället vara kvar i sin befintliga längd och spetsen får kika fram när jag rör på mig eller sätter mig ner. Hur den ser ut på får ni se på torsdag.

Ta hand om er!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack så hemskt mycket! :) Den var fruktansvärt skön att ha på sig också :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...