onsdag 11 september 2013

Fröken H lagar: Mascarponekräm med björnbärssås


För någon vecka sedan lyxade vi till det lite extra efter middagen med en mascarponekräm med en god björnbärssås. Anledningen till detta var att vi hade lite mascarpone kvar i kylen efter en annan maträtt vi hade lagat tidigare och behövde göra något med den innan den blev dålig. Efter en snabb googling hittade vi det här receptet och det blev så gott att jag tycker ni ska få ta del av det. 
  • 150 g mascarpone 
  • 1.5 dl vispgrädde 
  • 0.5 dl florsocker
  • 200 g björnbär. Går även byta ut mot andra bär, t ex hallon, blåbär, smultron 
  • 1 dl florsocker 
  • 4 tsk pressad citron 
  • 4 tsk vatten 
Förbered bärsåsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter, eller tills bären är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna. Pressa sedan genom en sil för att få en slät och kärnfri bärsås.

Vispa grädden ganska så fast. Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen och blanda väl. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt röra till en smidig kräm. Häll krämen i portionsformar och täck med plastfolie. Ställ i kylskåpets kallaste del eller i frysen tills krämen blir fast. Sista steget är att fördela bärsåsen i formarna och servera.

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...