Den här maträtten är en halvsnabb indisk kycklinggryta som faktiskt nästan sköter sig själv på spisen när du gjort förberedelserna. Det här behöver du för 4-6 portioner och som alltid, välj ekologiskt där du kan:
- 6 msk vegetabilisk olja
- 1 hackad lök
- 0,5 tsk gurkmeja
- 1 tsk mald koriander
- 1 tsk mald kummin
- 1 tsk chilipulver
- 2 msk vatten
- 750g kycklingfilé skuren i klyftor (lårfilén är bäst)
- 1kg hackade tomater
- 1 stor grön paprika, skuren i klyftor
- 2st färska gröna chilifrukter hackade
- salt
- naan, parathas eller chapatis att servera till (vi väljer alltid naan)
Hetta upp olja i en wokpanna/gjutjärnsgryta, stek löken tills den är mjuk. Blanda gurkmeja, koriander, kummin och chilipulver med lite vatten i en skål. Rör ner i den mjuka löken och stek tills såsen har kokat in, ca 3-4minuter.
Lägg i kyckling, bryn, och rör ner tomater och salt. Täck och koka på svag värme i 15min.
Rör ner paprikan, vitlök och chili, låt koka utan lock tills tomatsaften har kokat ihop och kycklingen är genomstekt. Servera med bröd.
Så gott :)
SvaraRaderaFaktiskt underbart gott! Prova gärna själv och berätta om du gör det :)
Radera