tisdag 25 mars 2014

Tipstisdag: UNICEF Tap Project


God morgon! Idag vill jag tipsa er om ett roligt projekt som Unicef har startat tillsammans med Armani water for life. För varje 10 minuter som man är utan sin telefon donerar Armani en summa som motsvarar en dag av rent vatten för ett barn i nöd. Allt du behöver göra är att surfa in på UNICEF tap projects hemsida på din telefon och lägga ner den på en plan yta.

I dagens ständigt uppkopplade samhälle känns detta som en frisk fläkt, att använda sin slösurfande tid till något konstruktivt. Att det finns bättre sätt att bidra till en bättre värld är självklart (t ex volontärsarbete) men detta är en bra kampanj för att uppmärksamma att vi lägger ner för mycket tid på vår telefon, istället för att lägga den på saker som faktiskt är viktiga. 

En sak jag tycker de har gjort bra är att webbplatsen har åtkomst till accelerometern i telefonen för att avgöra om du faktiskt lämnar den ifred hela tiden, och om du rör telefonen, ber den dig att lägga ner telefonen för att fortsätta. För att hålla dig intresserad och på tå under tiden som timern går visas också en rad meddelanden och jämförelser som sätter saker i perspektiv för oss som inte har några problem med att få rent dricksvatten vatten varje dag i veckan.

Jag klarade 40 minuter utan min telefon, hur länge klara du dig?

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...