onsdag 5 mars 2014

Omtänksamma onsdag: Grönt på Oscars

Bildkälla
God morgon finingar! Om ni inte levt under en sten de senaste dagarna, så har ni nog inte missat att det var Oscarsgalan natten mellan söndag och måndag. En av höjdpunkterna tycker jag är att spana in alla de fina klänningarna som kommer gående ned för den röda mattan och mitt hjärta bultar lite extra hårt när det dessutom finns en grön tanke bakom. Årets gröna klänningsbärare var Olga Kurylenko med sin gröna kollega Kellan Lutz.

Kurylenko bar en cruelty-free klänning från Alice Elia, vinnaren av Suzy Amis Camerons Red Carpet Green Dress-tävling. Den är tillverkade av 100 procent Global Organic Textile Standard-certifierat ekologiskt "fredssilke" och klänningen får sin röda nyans från sapanträ och krapprot.

Lutz, för sin del, hade en H Brothers kostym designad av Jomnarn Dul. Tillverkad av använda fibrer från återvunna plastflaskor. Jackan bestod 45 procent GOTS-certifierad silke och 55 procent återvunnen PET. Byxorn är gjorda av hampa och västen är gjord av hampa och 100-årigt Spitalfieldssiden färgat med ringblomma.

Vad tycker ni? Jag tycker de är urtjusiga!

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...