fredag 14 mars 2014

Fröken H testar: Sy en cirkelkjol

Work in progress...
God morgon! Som jag berättade i ett tidigare inlägg, fick jag ett enormt pysselsug i början av februari och för att stilla det bestämde jag mig för att sy en cirkelkjol.  Passande nog har Fredrika på Vinden haft en "sew along" med just cirkelkjolstema denna omgång av sypeppen och klart man vill ställa upp när det sammanfaller så bra!


Så här ser den ut på! Mycket vidd i kjolen som klockar sig fint när man snurrar runt. Jag har en känsla av att det här kommer bli min bästa kjol i vår och sommar. Tyget är en polyesterblandning som jag fått av Nevas mamma och mönstret har jag ritat själv efter instruktioner från boken Vintageparty. Nedan ser ni några detaljbilder på kjolen och allt som allt är jag riktigt nöjd med slutresultatet. Det finns självklart rum för förbättring, men med tanke på att detta är det första plagg jag syr helt från början är det riktigt bra. Alla är vi ju barn i början.


Midjan valde jag att rynka lite p.g.a. att tyget drog sig och blev större än vad jag först mätt och i ryggen sitter en återanvänd knapp från en gammal tröja. Dragkedjan köpte jag från tyg.se, som jag inte rekommenderar att beställa ifrån. Jag fick vänta på leveransen i nästan tre veckor, vilket inte är acceptabelt.

Fållen fick Eric hjälpa mig med. Jag tänkte först sy en "osynligfåll" med en specialinställning som finns i min symaskin, men det blev alldeles snett och vint. Efter att ha sprättat den misslyckade fållen i ett par timmar gav jag upp och bad min älskade make om hjälp. Det hela slutade med en helt vanlig vikt fåll och det blev riktigt bra i slutändan. Har ni sytt en cirkelkjol någon gång?

Ta hand om er!

2 kommentarer:

  1. Så pyssligt och roligt :) Slutresultatet blev fint och nej, jag har inte sytt någon cirkelkjol någon gång.. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! :) Om du får chansen måste du verkligen prova! Det är lättare än vad man tror. Vill du så kan jag lägga upp instruktionerna på bloggen :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...