tisdag 2 juli 2013

Funnet och förvärvat: Sommarklänningar, smink och Converse


Förra veckan var jag ju, som jag nämnde i det förra inlägget, till Örebro på second hand/vintage runda. Det här är vad som fick följa med hem + ett annat paket från eleven.se med lite smink nödvändigheter, som ni ser ovan.


Först ut av sakerna från Örebro är tyvärr inte second hand eller vintage, utan ett par helt nyproducerade Converse. Jag har varit på jakt efter ett par vinröda låga hur länge som helst (2-3 år) men antingen så har de varit slut i lager eller inte funnits i rätt färg när jag bestämt mig för att köpa ett par. Därför blev jag överlycklig när jag hittade dessa från Nilson Shoes i rätt storlek och rätt färg. 

Framför skorna ser ni en pincett, den jag haft har varit urusel och det var dags att införskaffa sig en ny, mycket bättre kamrat.


Från Myrorna fick denna skönhet följa med hem. Det är återigen ett köp som jag har kikat efter länge och ett tag var jag ju inne på den här från Zara men bestämde mig för att leta efter en second hand istället. Nöjd och glad är jag med denna som kommer vara mycket användbar nu i sommar och även sen i höst. 


Från Vintage Gamla gatan, som hade rea och var anledningen till att vi åkte in till Örebro överhuvudtaget, fick tre sommarklänningar följa med hem. Den första är den här härliga rutiga skapelsen som är liite för stor. Dock inget som man inte enkelt kan fixa till med lite nål och tråd, jag visar er före och efter när jag är klar. Märket är Goffini och jag skulle gissa på att den är 60/70-tal.


Den här marinblå skapelsen är ursöt, tillverkad i England av F. Glasman och mest troligt en 80-talsklänning då den har en modern drag kedja och är tillverkad av något som känns som polyester eller rayon. Löven som faller längs ena sidan och de vita detaljerna lyfter klänningen ett snäpp tycker jag.


Sist ut är den här klänningen från 50/60-talet av märket Bengtson modell. Hittade ingen info om märket när jag googlade tyvärr. Klänningen i sig och färgerna/mönstret påminner mycket om klänningen som jag köpte i maj från Vintage Gamla gatan från märket Stjärnkonfektion. Dock är materialet och detaljerna olika så den fick följa med hem eftersom modellen är väldigt smickrande på. Det var allt från den rundan och nu ska jag bara hitta mig en sommarhatt så är det shoppingstopp tills vi åker till London senare i sommar.

Ta hand om er! 

2 kommentarer:

  1. Skorna var supersnygga:D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är de! :) Så glad att jag äntligen tog mig i kragen och köpte ett par :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...