fredag 5 juli 2013

Fina fredag: Hemmagjort fransserum

                                                                      Source: michellephan.com via Heidi on Pinterest


God morgon! Något som har varit på tapeten ganska länge ni är fransserum. I april gjorde läkemedelsverket ett test där det visade sig att 9 av 26 serum innehåller ett ämne som kallas prostaglandinanalog för att stimulera tillväxten av fransarna. 

Läkemedelsverket gick ut med en varning om att använda produkter som innehåller detta ämne då prostaglandinanaloger kan orsaka starka biverkningar som irritation i ögat, klåda, ögonsmärta, förändring av ögonfärgen och mörkare hudfärg runt ögat. De rekommenderar även att man vid misstanke om att man fått biverkningar av produkterna bör man kontakta sjukvården samt skicka in en biverkningsrapport till Läkemedelsverket.

Med tanke på detta blir det mer aktuellt att titta på andra mer naturliga och, förhoppningsvis, mer riskfria allternativ. Michelle Phan tipsar på sin blogg om en variant som man kan göra själv. Allt man behöver är ricinolja och sötmandelolja + e-vitaminkapslar om man vill. Ingredienserna blandar man i en återförslutningsbar förpackning och applicerar den varje kväll. Inom en månad ska man märka att fransarna blir tjockare. 

Jag har personligen inte testat detta, men jag är grymt sugen på att prova! Jag har testat neulash tidigare som jag tyckte gav ett bra resultat men med tanke på att det är ett av märkena som läkemedelsverket avråder ifrån är det hemmagjorda alternativet intressantare. Vissa personer kan vara allergiska mot just ricinolja men har man som jag inte upplevt några problem är det bara att köra på. Dock är det väl att rekommendera att testa på en liten bit hud innan man sätter igång, just in case.

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...