onsdag 12 december 2012

Omtänksamma onsdag: DetoxVäldigt hunger spelen-inspirerat...

Något som är på tapeten just nu är att stora modeföretag "detoxar" sig. Detta innebär att de skriver på Greenpeaces manifest om att fasa ut livsfarliga gifter som sprids ut i vattnet ur deras klädproduktion. Några företag som  har gjort det under den senaste tiden är Zara, Mango och Esprit. De lovar alltså att de ska fasa ut alla gifter ur sin produktion tills år 2020.

"Det här är en oerhört betydelsefull miljöframgång. Att företaget svarat på kraven beror till stor del på en massiv uppslutning från allmänheten, klädköpare har tydligt visat att de efterfrågar giftfria kläder och Zara har tvingats lyssna. Kan världens största klädproducent fasa ut giftiga kemikalier finns det ingen ursäkt för andra att inte göra det." Annika Jacobson, chef på Greenpeace Sverige, efter att Zara gått med på att fasa ut giftiga kemikalier. Nästa företag som Greenpeace försöker att övertala är Levi's och det pågår just nu en kampanj på nätet där man kan skriva på för att visa sitt stöd för ett giftfritt mode.

Jag tycker det här är fantastiskt! Efter att ha läst både Badskumt och To die for - is fashion wearing out the world? så har jag lärt mig att vi använder alldeles för mycket gifter i vår vardag och vissa av dessa helt i onödan vilket gör att belastningen på oss människor och jorden blir väldigt stor. Därför är det skönt att veta att det finns människor i världen som engagerar sig för att modet ska bli renare och bättre, vilket i sin tur kommer leda till att människor i mindre lyckligt lottade delar av världen kommer få en bättre livskvalitet. Det är i alla fall något jag definitivt skriver under, gör ni?

För er som vill veta med finns det två bra youtubeklipp som ni kan titta på:Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...