torsdag 20 oktober 2011

Omtänksamma onsdag: Lindex + Myrorna

Bild från Budget Prinsessan 
Förra veckan läste jag i Sofias blogg att Lindex och myrorna har startat ett samarbete där de uppmanar kedjans kunder att återvinna sina gamla plagg genom att Lindex på utvalda orter har börjat samla in avlagda plagg. Under perioden 1 oktober till 15 december kan man på vissa orter lämna in sina gamla lindex-plagg i butik mot en värde check.

"Som modeföretag vill vi erbjuda våra kunder ett inspirerande, hållbart mode och för Lindex innebär det mer än att plaggen är gjorda i ekologiska eller återvunna material. För oss handlar det om att vi är med och tar ansvar för att alla delar i kedjan, från fiber till vad som händer när Lindex kunder väljer att göra sig av med sina plagg. Tillsammans med Myrorna kan vi gemensamt bidra till att öka åter användningen i Sverige" - Sara Winroth, CSR-koordinator på Lindex

För varje insamlat kilo kläder skänker Lindex också en krona till välgörande ändamål. Med tanke på att Svensken i genomsnitt slänger bort 8 kilo kläder per år kan det bli en bra summa pengar till ett bra ändamål samtidigt som de ökar konsumenternas förståelse för återvinning.

Jag tycker det här verkar som ett mycket spännande projekt som inte har fått tillräckligt stor plats i media. Ska ta och gå bort till Lindex butiken här i stan för att se om de tar in plagg. Dock tvivlar jag på det då vi inte har något Myrorna här, undrar varför det är så? Synd, i vilket fall för mig, men mycket bra för er andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...