Vegobouillabaisse |
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 1 fankål, ca 350g
- Smör/olja/margarin att steka i
- 1 påse saffran, 0,5g
- 1 burk krossade tomater, 400g
- 1 liter grönsaksbuljong (en buljongtärning + 1 liter vatten)
- Rivet skal och saft från en halv apelsin
- 1/2 tsk salt
- 1 krm Tabasco (eller efter eget tycke och smak)
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 tsk stötta fänkålsfrön
Skala lök, vitlök och morot. Hacka löken och vitlöken. Skär morot och fänkål i små bitar. Fräs allt i en kastrull. Tillsätt saffran, tomatkross, buljong och apelsin. Koka under lock i ca 20 min. Rör i salt och Tabasco. Mixa soppan. Servera med en klick crème fraiche och fänkålsfrön.
Soppan är utsökt och att den är vegetarisk är toppen för miljön. I vårt hem försöker vi att äta mer vegetarisk och brukar lyckas ganska bra faktiskt, ungefär 3-4gånger i veckan lyckas vi klämma in något vegetariskt på menyn. Ett enkelt sätt att börja äta mer vegetariskt är att införa meatless monday och utesluta kött en dag i veckan och denna soppa kanske är något att börja med?
Ta hand om er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar