måndag 11 november 2013

Vardagsbetraktelser: Oktober genom Instagram


Hej sötnosar! Ny vecka och jag är äntligen tillbaka igen från min lilla bloggpaus. Förutom inflammationen i tummarna åkte jag på en redig förkylning i onsdags, vilket gjorde mig utslagen större delen av slutet på veckan och helgen, därför känns det verkligen skönt att vara back on track med hälsan och bloggandet igen. Vi kickar igång måndagen med ett inlägg som egentligen skulle ha publicerats 1:a november, oktober genom mitt instagram, froken_h heter jag där om ni vill följa. 

Oktober var en lång månad på ett bra sätt och eftersom jag hann med en massa saker. Månaden började med att jag flätade håret i en krans runt huvudet, fick en preunmeration på en sytidnng med mönster i försenad födelsedagspresent, syndade på H&M genom att köpa strumpbyxor för ett presentkort, laga libanesisk kofta och äta middag på restuarangen Gastro här i stan.


Månaden fortsatte med invigning av nya 60-talsklänningen, som kammade hem många komplimanger, med matchande hår. Vi passade även på att göra egen äppelmust på äpplen från Erics morbror och moster. Jag tog också en fotopromenad (där jag tog bilderna till de här inläggen) och hittade lite äpplen på vägen. Vi lagade vegetarisk mat men nästan enbart ekologiska råvaror (recept kommer i ett eget inlägg!) och på jobbet fick vi årets första pepparkakor, med choklad.


När vi var lediga, lyxade jag och Eric till det med en frukost inspirerade av vår resa till Paris förra året. Vi åkte hem till Erics föräldrar och vinterbonade trägårdslanden och planterade vitlök inför nästa säsong. Vi hade även en spontanfest (den bästa sorten) där vi åt fondue av ekologisk ost. Jag njöt av sovmorgon och möjligheten att ligga kvar i sängen och läsa Elle. Ekologiska plommon har varit min favoritfrukt under oktober och jag har klämt i mig ett par stycken innan jag åkt iväg till jobbet.  


Jag utmanade mig själv att vika in en jättelik tvätthög, som legat alldeles för länge, på 30minuter och det tog endast 15min längre än vad jag tänkt. Jag utmanade även höstvädret med prickiga strumpbyxor och shorts en dag när vädret var som allra tråkigast. En annan helg gick vi på loppis och jag köpte den här snygga spegeln som kommer få ha en roll i vårt bröllop och en vardagskväll satte jag äntligen lappar på armbågarna på min favoritkofta. Tyvärr fick jag också sluta som blodgivare efter att två olika sköterskor försökt sticka mig i båda armarna utan att lyckas få något blod (om ni kan lämna blod, gör det!).


Månaden avslutades med att jag lekte med mitt hår och gjorde ett skägg utav det, här kan ni läsa om hur ni gör. Jag uppnådde även mitt mål att orka springa 5km i sträck under oktober och satte därför upp ett nytt mål, 10 mil på 10 veckor, vilket bidrog till att jag gav mig ut på en riktigt blöt löptur. Eric och jag gjorde klart det sista med våra inbjudningar och postade dem, hur de ser ut och vad de är gjorda av kan ni läsa om här. Jag köpte även en ny vintageklänning från Vintage Gamla Gatan som jag verkligen tycker om och sist, men inte minst, fick jag den förbaskade inflammationen i mina tummar. Vantar inomhus och värmekudde hjälpte någorlunda. Vad gjorde ni i oktober?

Ta hand om er!

4 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...