tisdag 17 september 2013

Fröken H gifter sig: Klänningsbonanza

God morgon! Den 17:e augusti besökte jag Elsa Billgren i hennes ateljé för att prova brudklänningar inför vårt kommande bröllop och idag tänkta jag bjuda på en klänningsbonanza utan dess like med en drös bilder på mig själv och de klänningar som jag provade under dagen. Om du vill veta hur jag upplevde provningen och veta mina tips inför att hyra en klänning av Elsa kan läsa om det i mitt första inlägg på Ecobride.

Så vi börjar med den fösta klänningen, en 50-tals tyll och spetsdröm som inte är från denna värld. När jag bar den här slog det mig riktigt hårt att jag faktiskt ska gifta mig. Surrealistisk känsla.

Nästa klänning var en sidenklänning från 50-talet som var liiite för kort, det syns dock inte på bilderna. Bilderna är också lite över exponerade så man ser inte de vackra spetsdetaljerna fram på kjolen.Nästa klänning, en 50-talare med den vackraste spetsen jag sett i hela mitt liv, var verkligen i minsta laget. Det krävdes hjälp av både Elsa och mamma för att jag skulle ta mig i den. Att kunna andas ordentligt är verkligen underskattat... Självklart måste man testa att sitta ner, man vill ju inte bara stå en hel dag och när vi drog ned dragkedjan på den här igen så kändes alla andra klänningar som en pyjamas i jämförelse. Men vill man vara fin får man lida pin heter det väl?

Femte klänningen var Elsas "show piece" och grand finale under möhipporna. En spetsklänning (lite för stor för mig) från 40/50-talet med jordens maffigaste släp. Om ni följer Elsa på instagram har ni säkert sett flera brudar posera i den här trappen, en helt magisk upplevelse måste jag säga. Sen var det bara hoppa ur den klänningen och i nästa. Den här var en av de klänningarna som jag spanat in redan innan jag bokade brudprovningen. En enkel och elegant 30-talsklänning med strutbröst och klockad kjol. Fantastisk att snurra i som ni kan se.


I och ur igen innan det var dags för den näst sista klänningen. Jag hade ju önskat spets och spets fick jag. Lite stor men en fantastisk klänning på rätt kvinna. Även denna en 50-talare om jag inte minns fel.


Sista klänningen var den som var mest spännande att få på och av. Siden och en svettig kropp är inte en bra kombo och ett ögonblick trodde jag att klänningen skulle få sitta kvar på min kropp för evigt. Men efter lite tråcklande kom jag både i och ur igen. Den här klänningen är från 40-talet och tillverkad av Svenskt siden. Ser ni getingmidjan jag fick i den? "Du ser ut som om du skulle vara delad i två" sa Elsa.

Vilken är er favorit av alla dessa skönheter? Ingen av dessa kvalade dock hem första platsen. Vilken får ni se efter vigseln. 

Ta hand om er!

4 kommentarer:

 1. Alla är så fina! Men jag tycker ändå bäst om nummer fem och sju! Ska bli kul att se den du valde:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är de! 5 och 7 var faktiskt med som kandidater innan jag valde den jag ska ha :)

   Radera
 2. Älskar bilden på dig när du "fastnat" i klänningen :) Helt underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja den är rolig! :) Nästan så man inte ser paniken i min blick ;)

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...