måndag 25 juni 2012

Modiga måndag: Decoupage


UnderbaraClaras syster Anna Lindströms blogg kan man läsa om hur hon gjorde ett pare decoupage klackar till sin syster. Resultatet ser ni ovan och på hennes blogg kan ni läsa om exakt hur hon gick tillväga. Jag tycker det blev ursnyggt och det verkar inte speciellt svårt att göra, så jag är definitivt sugen på att testa att göra något liknande. Fast jag kommer nog bara att klä in klacken som en trevlig överraskning när man vänder sig om!

Decoupage är en gammal teknik som används för att dekorera vardagliga föremål med hjälp av vackra motiv i papper. Tekniken har använts sedan 1700-talet i Italien och ordet decoupage kommer från franskans déouper som betyder att klippa ut. 

Man kan dekorera allt möjligt med decoupage och bäst resultat blir det ju tunnare papper man använder, helst servetter, men man kan använda sig av t ex presentpapper, rispapper eller bokmärken. För att använda sig av tekniken klipper eller river man ut det motiv man vill använda sig av och använder sig sedan av ett decoupagelack för att fästa det. Beroende på vad man vill dekorera använder man sig av olika lack.

Här är en video som förklarar vad för lack man använder sig av till vilket material och som går igenom grunderna i hur man gör:


Här kan ni få ett annat förslag på hur man kan använda tekniken. Kommer ni att prova?

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...