onsdag 8 januari 2014

Omtänksamma onsdag: Ecouterre

Skärmdump från ecouterre.com
God morgon! Idag vill jag uppmärksamma er om en hemsida som jag tycker är helt fantastisk och som lyfter fram spännande nyheter inom hållbart mode, Ecouterre.com. Det är en webbplats för framtidens hållbara mode och stödjer designers som inte bara bryr sig om hur plagget ser ut, utan även tänker på plaggets sociala och miljömässiga konsekvenser, från odling av textilierna till användning och avfallshantering. Ecouterres syfte är att följa utvecklingen av klädindustrin mot en mer miljövänlig framtid och förenkla samtalet som varför hållbart mode är viktigt.

Ecouterre startades i september 2009 av Jill Fehrenbacher för att ta bort de nedsättande stereotyper som finns om ekomode. Hon ville också lyfta fram innovationer inom fiberteknik som underlättar för konstruktörer och tillverkare att ta till sig hållbara material och processer. Hennes mål med Ecouterre är att få både designers och konsumenter att börja ta frågan om hållbarhet i kläddesign på större allvar. 

Ecouterre är inte bara en lista med hållbara kläder och accessoarer som man kan köpa, de informerar, inspirerar och uppmuntrar till innovationer inom ekologiskt mode och har mycket intressant läsning. Om man vill  kan man även anmäla sig till deras nyhetsbrev och få nyheter om utvecklingen inom ekologiskt mode direkt in i sin mailbox. 

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...