onsdag 15 januari 2014

Omtänksamma onsdag: Skrämmande verklighet

Växtbaserad andningsmaskin
Haha, det här med att vara tillbaka i vanligt schema och vanliga rutiner verkar inte riktigt gå vägen! Hoppas ni står ut med mig. Det är 10 dagar kvar till bröllopet idag och slutspurten av planeringen är i full gång och när allt är över borde jag kunna blogga normalt igen. Hoppas jag…

On a less happy note: Bilden ovan är tagen som en del av ett projekt som designern Chin Chin kallar för “voyage on the planet” där hon har tagit fram en andningsapparat för att överleva jordens undergång. 

Designen är inspirerad av det osäkra läget i världen och ur det läget har hon tagit fram en enkel och naturlig lösning på ett allvarligt problem, att inte kunna andas frisk luft. Ett problem som tyvärr kanske är en verklighet för större delen av jordens befolkning i framtiden.

Apparaten är dock mer ett konstnärligt projekt än en verklig lösning då den är för liten för att kunna förse en människa med ren luft under giftiga förhållanden. Den belyser dock ett verkligt problem och blir därför en kusligt vacker påminnelse om hur skörbar mänskligheten är.

För fler bilder och mer intressant läsning, klicka här.

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...