tisdag 15 januari 2013

Tipstisdag: Stella McCartney

Bild från elle.se
I fredags, 11/1-13, gick den årliga Elle-galan av stapeln och en massa priser delades ut till många olika personer som är verksamma inom modeindustrin. Det priset som jag tycker är roligast att se delas ut är H&M & Elle Concious Award som är ett pris för varumärken eller designers som jobbar för hållbarhet inom mode. I år gick priset till Stella McCartney med motiveringen "Hon visar att exklusivitet, hållbarhet och ansvar är lika viktiga delar för modebranschens framtid. Med vackra kollektioner producerade med omtanke om människan, djuren och vår jord är hon alltid inspirerande."

Bild från prisutdelningen.
Grundpelaren i företaget är att alltid bättre att göra något än ingenting alls. Stella medger att hon inte är perfekt själv, hon kör bil och flyger men försöker ändå att göra så mycket som möjligt för miljön. Det hon gör för att minska pressen på miljön är att återvinna, släcka lamporna när hon går ut ur ett rum och framförallt jobba med hållbarhetsfrågor på alla plan i sitt företag.

Stellas säger att det bästa man kan göra för en hållbar vardag är att respektera planeten och sina medmänniskor. "Om man tänker så kan man engagera sig för en god sak, som Köttfri måndag, och göra små förändringar, steg för steg."
 
Det finns mycket intressant att läsa på stellamaccartney.com om vad de gör för miljön inom företaget blandat med tips på vad man som privatperson kan göra och en Q&A-sektion tillsammans med Stella själv. Gå in på hemsidan för att läsa mer.

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...