lördag 19 januari 2013

Fröken H fixar: Infinity scarf

Skrev ju för ett tag sen att jag börjat sticka. Nämnde ju även då att den från början var tänkt till min pojkvän men att jag gjorde den lite bred och bestämde mig då för att använda den själv så fort jag gjort om det till en cirkelscarf. 

Idén till detta fick jag av en bild som jag hittade på pinterest (men var dum nog att inte spara, nu hittar jag den ingen stans). På bilden var det en tjej som hade gjort en stickad halsduk och sedan gjort den till en infinity scarf genom att använda sig av ett silkesband och knyta en rosett. Här är hur jag gick till väga:


Det du behöver en halsduk, ett silkesband á 1-1,5 meter som matchar färgen på halsduken (jag använde mig av en meter då det var det jag hade hemma) och två säkerhetsnålar för att underlätta tråcklandet. 


Sätt på säkerhetsnålarna i varsin ände av silkesbandet.


Vik halsduken på mitten och tråckla bandet i korsstygn genom halsdukens båda ändar. Ju längre band du använder dig av desto tätare stygn kan du göra. Se bara till att det blir en snutt över så att du kan knyta en rosett när du är klar.


Det kommer se ut ungefär så här och ju tätare "stygn" du använder dig av desto mindre syns bandet.


När du kommit till andra änden så knyter du ihop bandet med en knut och knyt sedan en rosett. Ju längre band som är kvar i slutet, desto större rosett. Elda lite lätt i ändarna med en tändare så att bandet inte fransar sig. 


Ta-da! Självklart kan man använda sig av ett bredare band än vad jag gjorde och även på det sättet få till en större rosett. Själv tycker jag att det skulle vara snyggt att använda sig av ett band i en kontrasterande färg, t ex rött eller lila skulle passa bra till den här gröna färgen. 


Och så här ser den ut på. Går självklart ha den som halsduk till ytterkläderna eller en sjal att lyfta en enkel outfit som man har på sig inomhus. Möjligheterna är oändliga.

Ta hand om er!

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...