onsdag 28 november 2012

Omtänksamma onsdag: Markera

Bild från SvDs artikel om bränderna
Under de senaste veckorna har det rapporterats mycket om olika bränder i textilfabriker i Bangladesh. De här bränderna har tagit många liv och anledningen till att människor överhuvudtaget dog var p.g.a. att det inte fanns ordentliga nödutgångar.

Jag tycker att det är gräsligt att det på flera platser i världen inte finns ordentligt skydd för arbetarna som tillverkar kläderna som vi i väst konsumerar i allt högre takt och det är nog också p.g.a. oss som det inte finns ordentligt skydd för dem och att olyckor som dessa kan ske. Detta konstaterar även Swedwatch i
en artikel hos SvD.

Vi som konsumenter måste engagera oss mer i vilka förhållanden som våra kläder tillverkas i. Som det ser ut nu är det inte hållbart och något måste verkligen ske. Först och främst måste vi bli villiga att betala vad som det faktiskt kostar att tillverka ett plagg och sedan upplysa tillverkarna om detta. "Man får markera på olika sätt, prata med personalen när man handlar i butik och mejla till företagen" säger Viveka Risberg på Swedwatch och jag kan inte annat än att hålla med!

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...