måndag 6 oktober 2014

Vardagsbetraktelser: September genom Instagram

God morgon finingar! Då var det dags att kika på vad september bjöd på genom mitt instagramkonto. Ni hittar mig där som froken_h.

September börjades med att jag satte mig i (den imaginära) skolbänken igen och började läsa en kurs i miljöekonomi. Det fina med att vara distansstudent är att man kan plugga i sängen om man så skulle önska. I samband med studierna gick jag även ner i arbetstid (en period) och hann, förutom att plugga och jobba, med att tvätta tre maskiner på en dag. Oturligt nog spillde jag tandkräm på en skjorta lagom tills tvättkorgen var helt tom. 

Hönsen fick spatsera helt fritt och fascineras otroligt av en gammal tunna som vi har stående i närheten av hönsgården. En morgon bjöd på riktigt tjock dimma och gjorde att hela vår udde kändes som tagen ur en gammal folksaga. Jag imponerades även utav våra äppelträd som levererar frukt som nästan ser ut som de man finner i affärerna, utan att vara fulla i bekämpningsmedel och annan skit.


Första helgen i september är det Oxhälja i Filipstad och som traditionen bjuder åt jag ett kanderat äpple. Eftersom vi endast köpte ätbara saker från marknaden blev middagen den kvällen en kompott av marknadsfynd. Arbetsdagar med tidigt slut tillbringades med skolboken i hammocken (älskar varma höstdagar!) och en lördag drog jag fram saxen och häftpistolen för att piffa till en möbel i pysselrummet. Inte bara jag njöt av solen i hammocken, Eric tog en tupplur i mitt knä under valsöndagen.

Vi gjorde vår medborgerliga plikt och gick och röstade, byggde klart garderoben som vi började bygga på samma vecka som jag fyllde år och hade valvaka hemma hos våra bästa vänner. Under september tog jag även löpningen till nya nivåer och sprang på kvällen, i förd en mundering som gör mina föräldrar stolta. Vi har också införskaffat några solcellslampor som lyser upp plattläggningen framför trappan och gör det extra mysigt att komma hem när det är mörkt.


Eric monterade även en ny gårdsbelysning, så nu slipper jag famla i mörkret när jag ska stänga åt hönsen. September bjöd även på många dagar med vackert väder, som gjorde det mycket tre vlig att vistas utomhus och lättare att ta sig ut och springa. Jag sydde klart draperierna till vår garderob (ett inlägg kommer, måste bara fota det allra sista med en vettig kamera) och hittade ett roligt och passande citat i senaste Buffé. Inspirerad av nämnda tidning och plockade en korg med äpplen från våra egna träd (vi behöver plantera en vintersort så vi även har äpplen senare under året).


Vi gick på veteran traktorpulling i Rudskoga och andades in en massa, icke hälsosamma, diselångor, gjorde äppelsirap av äpplena jag plockade och fick tårta på jobbet. Jag klippte mig kort och invigde nya frisyren med en löptur.


Månaden avslutades med bebismys hos våra kära vänner som fått sitt andra barn (och virkade tossor av mig). Vi passade även på att grilla korv (och elda upp en massa skräpved som inte går att använda i pannan) tillsammans med våra bästisar. Min stickade tröja från the eco cotton store har blivit flitigt använd och den passade extra bra en ruggig fredag tillsammans med ett glas rödvin. Jag gav mig även ut på en löprunda på 8,9km, det längsta jag sprungit i ett svep hittills och jag är stolt att jag gav mig ut trots att det tog emot nått fruktansvärt innan. Sista dagen i september sammanfattas fint av min bankdosa som kallar mig för Failet (fail 1). Jag hade helt enkelt en riktigt jäkla, pissig dag med läkarbesök, bortglömda kortkoder och en sjuhelvetes UVI. Nu är jag glad att ha lagt september bakom mig och redo för allt som oktober har att erbjuda (totalt sett var september en fin månad men slutet var allt bra struligt)!

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...