onsdag 12 juni 2013

Fröken H lagar: Kål- och valnötswok


Det här receptet är ett helt nytt som vi testade häromdagen. Det var urmumsigt så jag tycker att ni också ska få prova! Det här behöver ni för fyra portioner:
  • 700g kål av valfri sort
  • rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 8 hackade salladslökar
  • 225g tärnad fast tofu (den från kung markatta är bäst, men var slut i vår matbutik)
  • 2 msk citronjuice
  • 100g valnötter
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 2 tsk valmo- eller sesamfrön till garnering
Finstrimla kålen och lägg den åt sidan tills vidare. Hetta upp oljan i en förvärmd wok- eller stekpanna. Lägg i vitlök, kål, salladslök och tofu och woka i fem minuter under omrörning. Tillsätt citronjuice, valnötter och senap och rör om så att allting blir ordentligt blandat. Smaka av med salt och peppar och fortsätt att woka i fem minuter eller tills kålen är mjuk. Strö över fröna och servera med detsamma.

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...