Det här receptet är ett helt nytt som vi testade häromdagen. Det var urmumsigt så jag tycker att ni också ska få prova! Det här behöver ni för fyra portioner:
- 700g kål av valfri sort
- rapsolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 8 hackade salladslökar
- 225g tärnad fast tofu (den från kung markatta är bäst, men var slut i vår matbutik)
- 2 msk citronjuice
- 100g valnötter
- 2 tsk dijonsenap
- salt och peppar
- 2 tsk valmo- eller sesamfrön till garnering
Finstrimla kålen och lägg den åt sidan tills vidare. Hetta upp oljan i en förvärmd wok- eller stekpanna. Lägg i vitlök, kål, salladslök och tofu och woka i fem minuter under omrörning. Tillsätt citronjuice, valnötter och senap och rör om så att allting blir ordentligt blandat. Smaka av med salt och peppar och fortsätt att woka i fem minuter eller tills kålen är mjuk. Strö över fröna och servera med detsamma.
Ta hand om er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar