onsdag 16 oktober 2013

Fröken H lagar: Moussaka med röd pesto och fetaost


Moussaka är en rätt som kan ta sjukt lång tid att göra om man utgår från orginalmetoden. Lotta Lundgren har knåpat ihop den här snabba varianten som är sjukt god. Det här behöver ni för 4 - 6 portioner:
  • 2 st gula lökar 
  • 3 st vitlöksklyftor 
  • 400 g lammfärs 
  • 1 burk röd pesto (à 400g) 
  • 0.5 tsk kanel 
  • 1 burk kronärtskockshjärtan 
  • 2 st aubergine, små 
  • 4 st potatisar 
  • 0.5 st citron 
  • 500 g körsbärstomater, på kvist 
  • 250 g fetaost, äkta grekisk 
Sätt ugnen på 225°C. Riv under tiden löken grovt, vitlöken fint och blanda med lammfärs, pesto, kanel samt urkramade och mosade kronhjärtan. Salta, peppra och blanda väl (enklast är att använda händerna).

Riv aubergine och skalad potatis grovt, salta och pressa över citronen. Vi valde även att steka auberginen efter att vi rev den, eftersom stekt aubergine är godare än rå. Varva färs och grönsaksriv i ugnssäker form, toppa med körsbärstomater och tärnad fetaost. Grädda ca 40 minuter och servera med grönsallad.

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...