onsdag 22 maj 2013

Fröken H lagar: Fettucine med gorgonzolasås


Jag älskar pasta och det märks på vad vi äter här hemma. Den här rätten är perfekt om man förutom pasta också gillar ost (räcker upp en hand), dessutom är den enkel att göra! Det här behöver ni för 4-6 portioner:

  • 500g torkad fettucine
  • 25g smör
  • 250g riven gorgonzolaost
  • 1,5dl vispgrädde
  • 2 msk torr vermouth
  • 1 tsk majsmjöl
  • 2 msk hackad salvia
  • salt och peppar
  • salviablad till garnering
Koka pastan i saltat vatten i 10-12 minuter eller tills den är al dente. Smält under tiden smör i en stekpanna. Strimla ner gorgonzolaost och rör om på svag värme eller tills osten har smält. Häll i grädde, vermouth och majsmjöl och vispa kraftigt. Lägg till salvia. Låt koka under ständigomrörning tills såsen kokar upp och tjocknar. 

Var försiktig med såsen då den lätt tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och häll av pastan. Blanda med lite smör och häll såsen över pastan. Blanda väl. Servera garnerat med salviablad.

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...