fredag 13 december 2013

Personliga reflektioner: Smink- & hudvårdsfavoriter 2013



I mitt senaste inlägg på Ecobride går jag igenom mina gröna sminkfavoriter och eftersom vi börjar närma oss slutet av 2013 kände jag att en summering av mina sminkfavoriter, även om de inte är helt naturliga, vore passande.






  • Mina två favoritögonskuggor är dessa två ovan, som ni ser använder jag dem flitigt och har "hit pan" som man säger på engelska. De kostade ca 30kr i inköp och jag kommer för mitt liv inte ihåg från vilket märke de kommer. Jag använder dem till både ögon, bryn och ibland även för att framhäva mina konturer i ansiktet. När de är slut ska de dock bytas ut mot en naturlig variant.


  • En annan ögonskuggefavorit är min ljusa Mono couleur  i färgen Vanilla Beige från Clarins. Köpt för flera år sedan på Finlandsfärjan och är ca en nyans ljusare än min egen hudton utan att vara vit, vilket inte är det enklaste att hitta när man är så blek som jag är.
  • Sista skuggfavoriten är en palett från Une och heter Top 3 Eye Palette. Bra ögonskuggor i fina färger och härlig konsistens, kräver  dock en primer under.
  • För att göra en vingad eye liner använder jag mig av Moyana Corigan Eye Liner i nyansen 01 Matt svart. Sitter bra och är hyfsat lätt att applicera, dock får man vara lite försiktig och inte klia sig i ögonen när man använt den då den smular sig lätt i ögonvrårna.
  • Innan jag applicerar mina ögonskuggor använder jag nästan alltid min favoritprimer Too FacedAnti Crease Eye Shadow Primer. Skuggorna sitter som berget och flyttar inte på sig under långa arbetsdagar eller festnätter.
  • För att markera ögonbrynen använder jag en penna från YSL med tillhörande borste om jag inte använder mig av skuggorna jag nämnde ovan.
  • Favoritmascaran kommer från UNE och heter Green Pride Volume Mascara. Den ger fin volym och är väldigt nära min tidigare konventionella favorit. Bra betyg på en naturlig mascara!



  • Sist men inte minst ska ju läpparna ha sitt också. Det läppbalsam jag använder mest och helst är Une Fundraising Lip Balm. Ofärgat läppbalsam som återfuktar bra och UNE skänker pengar till ett projekt som hjälper fattiga flickor i Kamerun att få gå i skolan, för varje såld förpackning.
  • Läppennan som blivit min absoluta favorit är en penna från Terr d'Oc i färgen Rose. Perfekta "dina läppar fast bättre"-färgen som hjälper eventuella andra färger sitta på plats. Den funkar även bra för sig själv.
Vilka är era favoritprodukter?

Ta hand om er!

8 kommentarer:

  1. Härligt inlägg med fina bilder på smink. Det är svårt att hitta smink som är bra på båda sätten, dvs för miljön och faktiskt funkar till det de ska. Såsom en bra mascara vilket du tipsar om. Tack. Ha en trevlig helg! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är rätt svårt men några fina guldkorn finns allt där ute och det poppar ju upp fler och fler webshoppar som specificerar sig på just grön skönhet. http://www.maryfly.se är en som du borde spana in om du är nyfiken :)

      Radera
    2. Redan inspanad! :) Tack så mycket för tipset. Blir nog mer än ett besök dit. När jag har dig på tråden, vart kan man få tag i strumpbyxor med inte allt för mycket gifter i? Det är något jag förbrukar på löpande band tyvärr och skulle gärna vilja ha mer hållbara och mer miljövänliga.

      Radera
    3. http://modemanifest.blogspot.se/2013/12/tipstisdag-swedish-stockings.html där kan du hitta ett nytt märke som tillverkar strupbyxor i återvunnen nylon. Annars har jag köpt mina eko-strumpbyxor från Lindex, de har en ok variant i eko-bomull. Ska skanna av marknaden och göra ett litet inlägg om det också har jag tänkt :)

      Radera
    4. Ecolyxica.se har en variant som jag inte hunnit testa än, men jag har handlat underkläder därifrån tidigare och de har varit bra. Trevlig personal och snabb frakt också :) http://www.ecolyxica.se/store/p/strumpor-4755/strumpbyxor-ekologisk-bomull-279098

      Radera
  2. Från ett chipsmonster till ett annat, vilken söt blogg du har, älskar din header! :)

    SvaraRadera
  3. Jag har inte testat den mascaran än från UNE, men har hört så mycket bra om den. Min favorit när det gäller mascara är terre d`Ocs mascara (den svarta). Ett riktigt bra inlägg förövrigt. Ps: Och nu börjar det närma sig. ;) KRAM & KÄRLEK

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset Vera! Får spana in den när det är dags för ny mascara :) Ja, visst närmar det sig nu! :D

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...